Saturday, November 22, 2014

In de krant!

(This is my second post today. If you are looking for my Crazy for Cas card, please click here. This post is in Dutch, sorry! An interview with me has been published in a Dutch newspaper and in this post I give some background information about cardmaking for Dutch readers. I made this card as a warm welcome to new visitors, but I also like to join the current City Crafter's challenge 'just one word')
Mocht je voor de eerste keer Studio Saar & Pien bezoeken, hallo en van harte welkom!  Wellicht ben je hier gekomen via het artikel in het Reformatorisch Dagblad en ben je nieuwsgierig naar mijn kaarten en andere creaties. Snuffel lekker rond en hopelijk krijg je een idee wat ik zoal maak. In deze blogpost staat wat meer informatie en linkjes naar meer uitleg, winkels en leuke websites. Mocht je het artikel niet gelezen hebben, onderaan deze post staat een, helaas wat onduidelijk, deel van het interview (met dank aan Gerda van Ge-Wehobby die het deelde op FB en het RD die mij het volledige artikel toestuurde!)

Misschien vraag je je af waar de naam Studio Saar & Pien nu vandaan komt. Saar en Pien zijn onze twee eigenwijze poezen. Vandaar!
Kaarten maak ik nu zo'n jaar of 5. De aanleiding was mijn zus die voor langere tijd ging werken bij een project in Brazilië. Hiervoor was geld nodig. En dus begon ik kaarten te verkopen. Dat doe ik nog steeds, voor het project in Brazilië en het diaconale project van onze kerk in Roemenië. Ik ben heel klein begonnen met een schaartje, foamtape, een paar papiertjes en verder wat ik zoal op voorraad in mijn knutselkast had liggen. Van lieverlee zijn er steeds meer spulletjes bij gekomen, waardoor mijn kaarten qua technieken ook anders werden.Voor een snel overzicht, kijk even op mijn Pinterest bord.Dit blog schrijf ik in het Engels. Toen ik met dit blog begon, was ik ook net gestart met de lerarenopleiding Engels. Het leek me een prima oefening voor mijn schrijfvaardigheid. Daarnaast is de kaartenmaakwereld behoorlijk internationaal. Mensen van over de hele wereld bezoeken dit blog en dan is het natuurlijk leuk als iedereen het een klein beetje kan volgen.

 In het krantenartikel wordt verwezen naar een aantal voorwerpen die erg handig zijn.Hieronder staan ze genoemd. Klik erop en je wordt door gelinkt naar website of video met info hierover.


- cuttlebug:met dit apparaat kun je stansen en embossen. Ik gebruik deze niet alleen voor papier, maar ook voor stof en vilt. Voor ons neefje heb ik deze vilten uilenslinger voor de maxi-cosi gemaakt.


- clear stamp:Dit zijn transparante stempels. Hiermee kun je heel nauwkeurig mee werken.Je ziet namelijk precies waar je stempelt
- papierblokjes: Of te wel een paper pad, een bundel van 24 tot 36 verschillende dessin papiertjes. Hieronder het papierblokje wat ik gebruikt heb voor het kaartje van de beschrijving.


- kooktouw/keukentouw/rolladetouw, twine, hoe je het ook wilt noemen, ik haal het gewoon bij Dille en Kamille. Zo'n grote klos gaat heel lang mee.

Er zijn natuurlijk nog veel meer producten te noemen, er is heel veel te koop. Laat je niet gek maken, maar bedenk wat je ermee wilt en of je het ook echt gaat gebruiken. Mijn ervaring is dat als je een leuke collectie papiertjes hebt, een paar leuke stempelsets en wat knoopjes, touwtjes en eventueel een naaimachine, je al een heel eind komt. De collectie breidt zich vanzelf wel verder uit.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar die grote beurzen in Amerika, bekijk dan even dit filmpje. Overigens blijft Nederland niet achter, want ook hier zijn inmiddels de nodige beurzen.

In Nederland zijn er veel webwinkels die allerlei producten verkopen. Mijn twee favoriete winkels op dit moment zijn Scrobby en Bij Oma Dee (Het kaartje hierboven is gemaakt met een stempelset uit de winkel van Oma Dee). Maar ook winkels als de Hema verkopen veel spullen, bijvoorbeeld washi tape.

Inspiratie vind ik overal, maar vooral in de blogwereld en op pinterest.
Ik werk graag met de producten van Papertrey Ink, Lawn Fawn, Avery Elle en Stampin Up. Helaas zijn de producten van Papertrey Ink niet te krijgen in Nederland, maar via Amerikaanse kennissen heb ik inmiddels toch één en ander in mijn collectie. Maar naast mooie producten biedt dit bedrijf ook veel inspiratie, voorbeelden en filmpjes van technieken.

Ik ben een groot fan van Elena, Debby en Kristina (heeft heel veel filmpjes met voorbeelden en technieken). Ik bezoek graag hun blogs om ideeën op te doen. Ben je nieuwsgierig naar andere kaartenmaaksters in Nederland, kijk dan even aan de rechter zijkant van dit blog bij 'blogs I follow'. Daar staan linkjes naar blogs die ik volg. In die lijst staan heel creatievelingen uit Nederland.

Tot slot, mocht je nog vragen hebben, stuur me een e-mail of laat een berichtje achter.
Leuk dat je langskwam en wie weet, tot ziens!
21 comments:

 1. Wat een leuk verhaal om te lezen!! Tof om te weten hoe iemand aan zijn hobby gekomen is!
  En je kaartje is weer geweldig mooi!
  Fijne dag, ik ga een dagje naar Antwerpen..

  ReplyDelete
 2. Heel leuk om de achtergrond van je hobby te lezen! Wij hebben ons abonnement net opgezegd, ga ff bij mn zus om de krant - benieuwd naar het interview.

  ReplyDelete
 3. Wat een gaaf artikel, Gerdine. Leuk om te lezen ook!
  En het kaartje dat je laat zien is zoals altijd weer een prachtexemplaar!

  ReplyDelete
 4. Kon ik hier nu ook maar op 'vind ik leuk' klikken! Leuk verhaal en mooie uitleg!

  ReplyDelete
 5. Leuk verhaal en prachtige kaart!
  Ja, die blogs zijn echt super gaaf om te bezoeken en inspiratie op te doen.
  Groetjes,

  Marjolein

  ReplyDelete
 6. Wat bijzonder, dit artikel! Leuk om zo wat meer over jou aan de weet te komen :) Je kaartje is overigens prachtig, mooi dat schuine stuk met de bloemen ervoor.

  ReplyDelete
 7. Wat leuk, zo'n uitgebreide publicatie!

  ReplyDelete
 8. Lees ik zomaar dat je uit Goes komt, leuk! Ik ben een geboren Middelburgse ;)

  ReplyDelete
 9. Wat een prachtige kaart en wat een gaaf artikel, leuk om je op deze manier wat beter te leren kennen!!

  ReplyDelete
 10. Ha Gerdine, ik volgde je blog al maar nu ook je bord op Pinterest.
  Wat gaaf voor je dat je in het RD stond. Echt een opsteker! Je maakt dan ook heel leuke kaarten!

  ReplyDelete
 11. Wat ontzettend leuk om te lezen! Even aan mijn moeder vragen of ze het uit de krant knipt :). En jij bent weer een inspiratie voor mij!

  ReplyDelete
 12. Gerdine wat een mooie kaart weer en superleuk dat je gepubliceerd bent! Je maakt echt prachtige dingen!!

  ReplyDelete
 13. What a fabulous card this is! Thanks so much for playing along at CCCB!!

  ReplyDelete
 14. Wat bijzonder om wat meer over jou en je ideeen te weten te komen in dit leuke intervieuw!!
  Je kaartje is weer tof! Leuk die schuine kant!
  Groet Mary

  ReplyDelete
 15. Such a wonderful card! Wish I knew Dutch - sounds very interesting and exciting! Congrats on being featured!!! Hugs!

  ReplyDelete
 16. Gerdien wat superleuk om dit bericht te lezen. Gaaf dat je in de krant staat. Ik vond je uitleg duidelijk; en wat je schrijft is waar. Je kunt je helemaal suf kopen maar met een paar dingen kom je al een heel end. Zegt Stella met een werkkamer vol:) Maar daar liggen ook lapjes voor quilten etc. En ik moet je eelrijk zeggen dat ik ook steeds vakern naar hetzelfde grijp of vasthou aan een bepaalde stijl. Kleuren inkt en een ander papiertje doen al zo veel!
  Ik ben helemaal happy dat je ook meedoet bij CCCB! Gaaf om je prachtige kaart bij ons te zien; ik ben fan! Dit is weer een beauty! Ik weet dat je hartstikke druk bent met je studie naast je baan ( en een prive-leven is er ook natuurlijk) Ik hoop je vaker te zien maar ben me bewust dat je het druk hebt.
  Superleuk dat je meedoet bij CCCB; dank je wel!
  Groetjes,
  Stella

  ReplyDelete
 17. Beautiful card! ! Thanks so much for playing along at CCCB!!

  ReplyDelete
 18. Gefeliciteerd met je publicatie! Echt super! Je kaarten zijn altijd even mooi, ook deze weer!
  Groetjes, Yvonne

  ReplyDelete
 19. Waaw, gefeliciteerd. Wat een gaaf artikel. En het kaartje is weer geweldig.

  ReplyDelete
 20. Dat is nou nog eens leuk: in the spotlight met je geweldige hobby!
  Een heel leuk stukje heb je geschreven. Gefeliciteerd!

  En je kaart is weer een beauty!!!

  ReplyDelete
 21. wat is dit leuk!!!! In de krant!! En een mooi blogbericht ook er bij, super!!

  ReplyDelete

Thank you for your comment! I really appreciate it!