Tuesday, June 5, 2012

Lift challenge # 18

Today a new challenge has been revealed on the Lift Challenge Blog and I, as the winner of #16, was asked to participate in this new challenge. This challenge is a bit different, no sketch, but a task. Use acetate. I did not have any experience with acetate, so it was a real discovery. I had many ideas, but these weren't always possible to apply. It was clear to me that I wanted some stamping on the acetate. After throwing away many try-outs, this card is the final result. I used one of my favorite sketches. The bottom of the card is stamped acetate. I stamped the little flowers of the PTI Garden Variety set with Brilliance Ink. This ink is perfect for stamping on acetate. I tried out many sorts and only this sort of my collection worked. Although StaZon is also a good ink for this I was told by Cornelie. But it isn't in my collection yet. Be aware that this ink needs some time to dry on acetate. Patterned paper is from Basic Grey and the seam binding is purchased at Wild Orchid Crafts.
If you like to play along with this challenge, please visit the Lift Challenge blog for all the details!
Vandaag is er weer een nieuwe challenge op de blog van Lift Challenge. Als winnares van challenge #16 ben ik gevraagd om als gast designer deel te nemen aan de challenge. Deze keer is het geen sketch, maar een opdracht, namelijk om een transparante sheet te gebruiken. Ik had er nog nooit meegewerkt, dus het wat een complete ontdekkingstocht. Ik had de nodige ideeën, maar helaas bleek niet alles even goed uitvoerbaar.  Ik wilde sowieso stempelen op het transparatnte deel. Na heel wat probeerseltjes te hebben weggegooid, is dit het uiteindelijke resultaat. Ik heb één van mijn favorite sketches gebruikt. De onderkant daarvan is dus transparant en ik heb daar de kleine bloemetjes van de PTI set 'Garden Variety' op gestempeld met Brilliance ink. Ik heb heel veel soorten inkt, maar alleen dit merk hield stand. Nu heb ik mij laten vertellen door Cornelie dat StaZon ook prima werkt. Maar die heb ik dus nog niet in mijn collectie. Let erop dat de inkt even de tijd nodig heeft om te dragen. Het papier is van Basic grey en de seambinding heb ik gekocht van Wild Orchid in Engeland (snelle service en de verzendkosten vallen reuze mee). De bloemen zijn ook van PTI (Rosie Posie). De blaadjes zijn gestempeld met aqua mist, maar op de foto is het bijna niet te zien.
Als je mee wilt doen met deze lift challenge, neem dan even een kijkje op de lift challenge blog voor de details!


Enjoy your day and thanks for visiting my blog!

18 comments:

 1. Prachtige vb kaart heb je gemaakt, met echt súper kleuren. Zo mooi!!
  Dank je wel voor het maken!!
  Fijne dag!
  Groetjes cornelie

  ReplyDelete
 2. Gefeliciteerd met de winnende kaart! En deze is hartstikke mooi!! :)
  Groetjes, Johanna

  ReplyDelete
 3. Ik had je mooie kaart al op het liftchallenceblog al gezien. Erg mooi gedaan!! Op jouw blog zijn meerdere foto's te zien , plus je uitleg...dat is leuk en duidelijk. Echt super kaart!!
  groetjes Mary

  ReplyDelete
 4. Ziet er heel goed uit, dat stempelen op acetaat. ik heb het zelf ook nog nooit geprobeerd. En wat een prachtig lint!! Heel mooie kaart!

  ReplyDelete
 5. Prachtige kaart Gerdine, en wat een leuke uitdaging! Bedabkt voor de tip over de inkt!

  Fijne dag, groetjes,
  Marit

  ReplyDelete
 6. Blown away! Wat een geweldige kaart heb jij ermee gemaakt. Als dat geen inspiratiebron is, weet ik het ook niet meer! Super!

  ReplyDelete
 7. Heel gaaf is je kaart met de mooie papiertjes en het stempelwerk. Prachtig lint erbij, mooi hoor! Ik heb ook al vaker bij Wild Orchid besteld, inderdaad prima.

  Groetjes, Marjan

  ReplyDelete
 8. Ontzettend mooi gedaan Gerdine. Het stempelwerk op de sheet komt erg mooi uit en leuk dat je de tekst aan de binnenkant dan ziet. Erg mooi papier en een prachtstrik. De rosie posie komt prachtig uit op je kaart. Ontzettend leuk dat je met ons meedeed!
  Groetjes, Jose

  ReplyDelete
 9. Prachtig en wederom weer zulk mooi papier!

  ReplyDelete
 10. This is so elegant and beautiful! Love your card!

  ReplyDelete
 11. oooh very pretty!! might have to case this one for the shelter cards! love the sentiment thru the acetate!

  ReplyDelete
 12. Mooi zeg! Wat een beauty, prachtig stempel werk.

  Groetjes, Marijke en Chantal

  ReplyDelete
 13. Geweldige kaart! Mooi hoe de bloemetjes uit het papier gestempeld terugkomen op de sheet,
  Groetjes, Ellen

  ReplyDelete
 14. Mooi zeg, je past zó in het DT team! Groetjes joyce

  ReplyDelete
 15. Mooie kaart Gerdine! In antwoord op je vraag; De alcoholinkt droogt vrij snel. Ik heb het opgebracht met de blendingtool. Met het inkleuren heb ik het met zo'n met water gevuld kwastje gedaan.Die kleine vlakjes gingen zo ook goed. Wel oppassen dat het niet te nat wordt.
  Groetjes, Monique

  ReplyDelete
 16. Ik ben het met Juisie eens: jij past zo in het design team!

  Wat een prachtig kaartje! Jouw talent om papiertjes met elkaar te combineren blijf ik geweldig vinden!!!

  ReplyDelete

Thank you for your comment! I really appreciate it!